Tentang Facebook


Menarik Tentang Facebook
Ketika ini dunia digegarkan oleh satu revolusi laman web sosial yang meletup secara mendadak. Keadaan ini boleh diistilahkan sebagai kegilaan terhadap Facebook.Disana sini orang berbicara tentang Facebook.Siapa yang tidak tahu mengenai Facebook dianggap ketinggalan zaman.
Ketika ini nilai facebook dianggarkan adalah sebanyak USD 508,397,917 dan jumlah itu dijangka akan terus meningkat dari masa ke semasa. Nilai kekayaan owner facebook pula dianggarkan sebanyak USD1billion pada tahun 2009.
Jumlah pegawainya pula telah mencapai lebih 400 orang.Akan tetapi, Facebook adalah organisasi yang unik. Para eksekutif dan pegawai tertingginya masih muda,iaitu antara 24 tahun-37 tahun. Markas besar Facebook lebih mirip asrama mahasiswa.
Pejabat Facebook
Akhirnya, setelah lama memiliki pejabat yang berpisah antara satu sama lain di berbagai penjuru Palo Alto, kini Facebook memiliki satu pejabat sendiri yang cukup besar untuk menampung semua pegawainya di Palo Alto. Pejabat baru tersebut mempunyai keluasan 150 ribu kaki persegi.
Para pegawai, yang setiap hari mendapat makanan percuma dan bekerja sambil melakukan kegiatan yang mereka minati. Ada yang bermain gitar,kapal terbang control, atau bergoyang ditemani muzik seorang disc jockey (DJ).
Mereka juga tidak perlu berpakaian rapi. Celana pendek dan sandal jepit adalah pakaian kegemaran mereka di pejabat. Zuckerberg mengaku tidak berapa gemar suasana pejabat yang terlalu formal.Meskipun sudah mampu menghimpun harta kekayaan hingga US$ 3 juta Zuckerberg tetap tampil seadanya, seperti pemuda kebanyakan yang menggemari pakaian santai.
Mark Zuckerberg berusaha memberi para pegawainya keselesaan sebaik yang mungkin di pejabat baru tersebut.Oleh itu dia memberikan kebebasan seluas-luasnya kepada para pegawai untuk menghias pejabat tersebut.Ini termasuklah merubah berbagai keduduka perabot, menambah berbagai karya seni di dinding dan sebagainya.
Info facebook.
Google pagerank: 9
Alexa rank: 2
Yahoo Backlinks: 5,848,217
Altavista Backlinks: 1,510,000
All the Web Backlinks: 662,000
Yahoo Indexed Pages: 412,643,276
Altavista Indexed Pages: 413,000,000
All the Web Indexed Pages: 331,000,000

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

FarEast Roslan 2010. Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.