Siapa Sebenarnya Osama Bin Laden???

SIAPA OSAMA BIN LADEN
[osama_outtatime.jpg]

Foto : Benarkah berita ini?

Sekarang saya sedang memerhatikan seorang penulis sedang menyiapkan sebuah biografi orang yg paling terkenal di abad ini iaitu OSAMA BIN LADEN. Saya dengar banyak sekali perbincagan dan idea tentang orang yg sentiasa top kisahnya. Didalam biografi OSAMA bin laden ini di dedahkan dalam buku yang akan meletup seperti OSAMA BIN LADEN juga. Taniah pada penulis tersebut.

Tapi yg menjadi teka teki yg belum terjawab ialah siapakah TALIBAN dan Siapakah Osama bin Laden?

Taliban adalah merupakan ektnik majoriti Pushu dengan keupayaan mereka yg luarbiasa iaitu membenteraskan rasuah,mengembalikan keamanan yg di impikan oleh rakyat Afganistan dibawah pimpinan Mullah Omar iaitu di bantu oleh 10 orang yang kuat pegangan agamanya.Tempat operasi mereka iaitu diKandahar dan Sempadan Pakistan.

Kenalkah anda pada Mullah Omar? cerita peribadinya terlalu sedikit tidak seperti cerita OSAMA BIN LADEN, Mullah Omar adalah seorang lelaki yg tinggi lampai,berkulit cerah dan berjanggut tebal. Dia sangat jarang bertemu dengan orang yg bukan orang Afganistan.Mulah Omar sangat teguh berdirianya dengan aagama Islam dan dia merupakan seorang pemimpin yg berwibawa serta sering memberi kata putus urusan kehidupan rakyaat di bawah jajahanya di Afganistan.

Kejayaan Taliban pada tahun 1996 ialah mengusir Presiden Burhanuddin Rabbani dan menteri pertahananya Ahmed Shah Mashood dari Kabul

Taliban bercita cita besar iaitu ingin menwujudkan negara Islam dengan mengharam TV,muzik, filem,serta menegakan undang undang syariah Islam.Taliban menghapuskan jenayah , taliban juga mengharam wanita dari belajar dan bekerja dan ini tidak di suka oleh rakyaat Afganistan.

Taliban terlalu keras dan ramai rakyaat Afganistan lari mencari perlindungan di negara lain dan Taliban juga telah memusnah sebuah patung Buddha purba di Bambiyam walau rayuan di buat kerana Taliban berkata patung adalah haram di sisi Islam.

Taliban sekali berdepan dengan masalah bila OSAMA BIN LADEN dikata org yg di syaki dalam serangan pada 11 Sept dan OSAMA BIN LADEN juga di syaki dalam serangan bom keatas kedutaan diAS di Kenya dan Tahzania yg meragut 250 nyawa dan semua kejadian ini menjadiakn rakyat Afganistan dalam penderitaan.

Tapisemua peristiwa ini tidak menganggu gugat kekuatanTaliban.Afganistan sentiasa di dalam penderitaan. Mullah Omar berkata'JIHAD KAMI MENENTANG MEREKA YANG MEMBAWA PENDERITAAN KEPADA RAKYAT AFGANISTAN DAN YANG MELANGGAR AJARAN ISLAM, TALIBAN AKAN TERUS BERJUANG SEHINGGA TIADA LAGI DARAH MENITIS DI BUMI AFGANISTAN

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to Siapa Sebenarnya Osama Bin Laden???

 1. tolong jawab

  - why Taliban ban women's right for education?
  - how many women's school was burn up by Taliban? Please Google
  - how many acid splash was done by Taliban? Please google Shamsia

  - how about economy?
  - how come Taliban can run economy since they going to ignore the time was change
  - why they ban TV, Music, Radio, HP, and bring up Afghan to a stone age
  - and now, Taliban depend on the Opium business... Afghan become the Opium Primary exporter.

  Isn't Islam teach us? Dont just support them only because they against West. Taliban actually betray the purity of Islam

  ReplyDelete
  Replies
  1. dunia sementara... akhirat kekal abadi... itulah motto hidup saudara kita "taliban" yg digelar pengganas oleh U.S dan Israel laknatullah... for me, semua kekejaman taliban itu adalah cerita karut rekaan kafir laknatullah U.S dan Israel yg mmg terkenal dgn memusuhi Islam... "biasalah, siapa yg pegang media dunia skrg ni" mereka tuduh taliban mmbunuh 250 korban di WTC sedangkan U.S dan Israel telah mmbunuh berjuta juta ummat Islam, mengebom, menyembelih, merogol orang Islam di palestin, iraq dan negara Islam yg lain tanpa perikemanusiaan,,, mereka xkan redha selagi kita x ikut cara hidup mereka... dan ini yg berlaku sedikit demi sedikit di negara kita... namanya shj yg Islam tapi akhlak dan perlakuan x ubah seperti yahudi dan nasrani,,, itulah rencana U,S dan Israel untuk memecah belahkan perpaduan ummat Islam, kita lebih percayakan omongan si kafir dari saudara Islam kita sendiri yg bertungkus lumus mmpertahankan bumi Islam di negara mereka,,, dan satu lagi, apakah hak U.S untuk mencampuri hal ehwal negara org lain??? hmm... atas nama keamanan tetapi sebaliknya cuma kemusnahan dan kematian yg semakin menjadi- jadi,.. aku akan sentiasa berharap semoga Allah merahmati saudara2ku yg mati syahid disana, moga-moga aku termasuk sbg golongan syuhada' seperti mereka... Amiiin ya rabbal a'lamiin.

   Delete
 2. dari ape yg aku baca Taliban sebenarnya menjalankan hukum hudud..jadi aku xleh nak pertikai hukum yg ditetapkan oleh Allah.sw.t. bole baca terperici kt cni http://gempakzsiot.com/hukum-hudud-di-afghanistan-sewaktu-pemerintahan-taliban/

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete

FarEast Roslan 2010. Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.