Kisah Si Penjual Air Tebu




Lagu kat atas ni xde kena mengena dengan kisah si penjual air tebu, saje nak kasi havoc sikit. Al-kisah bermula bila bulan pose bermula dan bazar ramadan pon bermula. Disitulah kisah aku bermula, Kisah bermula apabila bulan ramadhan menjelma, Kalau bulan ramadan x menjelma xde la kisah si penjual air tebu dalam blog ni. Malas aku nak taip panjang-panjang. Dah bulan ramadan mesti la ada jual air tebu, air lemon, air kurma, air bermacam air lagilah. Tebu tu pulak mesti la si penjual tebu tu tanam atau beli kat orang tengah. Tu masuk bab lain pulak, tu masuk bab kesegaran pulak. Eh!ape yg aku merepek ni. Mana cerita si penjual air tebu???. Ok. camni, dah panjang lebar mukadimah aku pasal si penjual air tebu n meh aku cite sikit asal usul air tebu. Air tebu n berasal dari pokok tebu, x kenal pokok tebu??ada gambo kt bwoh tgok ler..





tu la pokok tebu, tengok keadaan dh bole potong buat air. Lepas tu di mesin sampai lunyai maksudnya sampai air tebu sume diperah guna mesin cam gambo kt bawah,





Lepas tu jadilah air yang best cam gambo kt bawah.





Berbalik kpd perbahasan kita tadi, kisah si penjual air tebu, aku cuma nak cerita pasal air tebu yg aku beli petang tadi hampeh..masam..xleh minum..2kali aku beli masam..hari lain ok..hari ke-2 puasa aku beli masam jgk rasa dia, nk kata tebu rosak.rasa dia mcm air tebu smlam yg dikitar semula.Baik punya.lepas tu aku tukar gerai lain..ok la bbrapa hari..tpi hari n..penyakit dh bjangkit pulak..masam...nasihat kpd peniaga di luar sana, layanlah peniaga anda dengan air tebu yg manis,kalau tak anda akan kehilangan pelanggan anda.-customer always right-kn dh kena tipu, nk cerita pasal air tebu masam je..meleret2 entri n.dah la..bye.

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

FarEast Roslan 2010. Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.