Pengalaman Facebook

Ok,entri kali n aku nk membebel pasal dunia ber"facebook". Sbb facebook ada bagi aku pengalaman x best mggu lepas..sume gara2 sbb aku komen pasal status seseorg yg aku anggap kwan baik aku..bagi aku, dgn dia aku bleh berlawak sbb aku selalu target dia sbg bhan utk melawak sbb aku tau dia seorg happy go bini(kalu lelaki bleh la hepi go laki..kes n terjadi sbb aku komen status dia berkenaan kenyataan Mat Sabu yg menghina pejuang negara cam video kat bawah..aku bkan nak backup sape2 atau cuba membuat kenyataan berbaur ugutan atau ape2 la..aku cuma memberi pendapat aku dari apa yg aku belajar dari sekolah rendah. Tapi,ada sorg mamat tu cuba memprovok aku..komen2 dia mcm memperli aku..bkan sekali tapi berkali2..dkt status aku pon dia seolah2 mcm cuba memerli aku..aku faham sgt org yg cuba perli aku scara langsung dn tdak langsung.Aku perli la dia balik..tapi dia tuan punya facebook mgkin baru oline..tgk ada sedikit mcm ketegangan suasana..dia mcm backup pihak yg perli aku,aku faham dia xtau keadaan atau x kenal sgt mamat tu..tpi aku lebih kenal dia..aku memerhati dia,,duduk 1 kolej..aku tau la perangai dia walau aku x rapat dn jarang2 bkomunikasi dgn dia..tapi aku telah dimangsakan...seolah2 aku n bersalah kerana mgeluarkan fakta sejarah dn tuan punya fb bleh ckp aku act-clever..mana ada aku act-clever..sampai hati ko ckp aku mcm tu..selama n mgkin ko ada terguris hati dgn tindak-tanduk aku,aku mintak maaf..tapi aku rasa gurauan aku xde sedikit pn cuba menyentuh peribadi kau..tapi ayat2 ko guna tu sgt2 tidak patut..dn aku rasa ko tdk bsikap netural..ko bias dlm hal ni..aku rasa sgt menyesal komen kt status ko..mgkin ini takdir tuhan utk aku melihat sikap sebenar setiap kwan aku..aku tidak meminta utk dikasihani tpi ckup utk tidk menguris perasaan seorg yg bergelar rakan/kawan...aku faham kalau ko xtau keadaan sebenar tpi jgn la komen seolah2 aku n rubbish??tapi aku dh amek kputusan utk menghindarkn diri drp bbrapa org kwan shgga hati aku sejuk..mgkin aku xkn menghampiri mrk utk setahun@ mgkin selama-lamanya..bagi aku kwan dtg dn pergi..biarlah aku mncari rakan yg tidk cuba mengeluarkn perkataan2 yg dia rasa boleh menyebbkn rakan baiknya keciwa..
Tapi semua terubat lepas tgk video n..hahahah!!!
  

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

FarEast Roslan 2010. Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.