Memasak Bersama Anjing

Ok kali ni aku nak buat entri pasal masak2 pulak..best pulak tgk demo masak2 kt youtube...kan best kalau dpt makan makanan yg dimasak tu..nyumm.nyumm..tapi aku bukan nk cerita pasal makanan Melayu, India atau Tionghua. Tapi makanan dari Jepun..mesti korg tau pasal Sushi sume tu kan..tapi korg xtau..banyak lagi makanan Jepun yg best2..jadi aku search la Youtube..terlampau banyak channel rancangan masakan..jadi aku tertarik dgn satu channel cookingwithdog. Jangan terperanjat sbb dia memasak dgn seekor anjing kat sebelah dia dan yang aneh anjing tu x makan atau buat kacau walau duk sebelah periuk.terlatih betula anjing n.Aku suka tgok cara dia potong2,masak..dgn keadaan yg tertib dan paling penting aspek kebersihan amat dititkberatkan..



Video kt atas cara dia buat macam set makanan utk bwak pg kerja dgn sekolah..sgt praktikal dan comel bekas dia..kt dalam ada mcm2 makanan berkhasiat ditambah dgn cara hiasan yg membuka nafsu sesiapa rasa nk makan sampai habis.Segala zat, nutrient,protein ada dlm kotak Bento n..aku pling suka hiasan hotdog,telur,sume la..rasa nk buat je..


video kat atas pulak cara nak buat nasi bebola Jepun..sangat best..dan benda yg boleh belajar dari video n cara nak elak bakteria melekat kt tapak tangan dan menyebabkn nasi basi..sapukan sedikit air garam..

yang video kat atas Takoyaki..macam bebola ikan,ayam,sotong cuma lagi sedap..dan aku pernah makan 2kali benda n..sgt sedap..ada mcm jenis inti sotong,keju,ikan,dn macam2 lgi.bole letak ikut selera inti dia.best.. 






Video kat atas cara nak buat Ebi Fry sama macam tempura jgk.cuma nama Jepun..tpi yg best bila tgk cara org Jepun ni memasak sgt teliti dan kreatif..

aku masukkan sikit je video kt blog Dunia Aku n,nak masuk lebih2 kan berat nk loading..kalau berminat nk belajar cara nak masak makanan Jepun bole la masuk channel dan subscribe http://www.youtube.com/user/cookingwithdog

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

FarEast Roslan 2010. Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.