Gelagat Study Week

OK, entri malam n aku nak membebel pasal cuti studi week selama 1 minggu yg pihak Universiti peruntukkan utk student baca balik sume nota2, ulangkaji pelajaran. Dalam minggu cuti ulangkaji ni kita pihak persatuan,kolej x boleh adakan aktiviti sebab khas utk Mahasiswa dengan Mahasiswi utk berehat sambil mengulangkaji pelajaran..aku tgk usaha n sangat murni drp pihak Universiti yang sebelum n kt UPM xde cuti studi week,lpas je MPP buat mesyuarat dapat la cuti utk ulangkaji...tapiiiiii....adakah cuti studi week dimanfaatkan sepenuhnya???mmg betul2 studi la masa cuti seminggu??sebb aku dpt tgk pelbagai reaksi masa cuti studi week,aku senaraikan kat bawah.


1. Ada yg sehari sebelum cuti dan ada yg tunggu kt bus stop bwak beg,ape petandanya tu??jwapnnya balik kg. Bukti?kolej jadi lenggang,kelajuan internet yg sebelum n mcm siput sedut tiba jadi mcm Unifi. Kt kafe kolej kediaman lenggang,biasa penuh dgn student yg mengganas.

2. Kalau yg kaki bola, tambah2 kena studi week ada match, xkan nampak batang hidung smpai subuh, siang jadi kelawar, malam jadi burung hantu..ntah2 2 kali 5 je dgn hantu. opss,mcm 18sx pulak gmbar kt atas..mana penapis gua ni..nk tapis gmbar n..

 
3. Waktu studi week ada yg amek kesemptan pg kuar jalan2 dgn makwe dgn pakwe,pg buat "date" kt mid valley,Times Square, pavillion dgn tmpat2 yg "standard" pdahal dkt akhir2 sem msing2 pokai, tpi sebb bk upload kt fb via bla.bal..jdi amek gmba je la..kalau yg berduit bgus la sbb shopping Mall kt KL ada sale murah2 hujung tahun..jadi serbu!!!...

4. Kaki Dota!!,masa ni diorg nk bermaharajalela, sebb kelas xde, nak main game 40jam tanpa henti boleh ,xde halangan sebab studi week kan??

5. Kaki Tido..yg ni jenis yg duk senyap dalam bilik main laptop surf internet,kalau lalu depan bilik mcm xde penghuni sebb jenis dia beli mkanan banyak2 letak dalam bilik..keja dia online,tido,online tido,smpai habis studi week...


6. Kerja Part Time.. ada jgk yg jenis mgkin xde duit dkt akhir2 sem atau mmg nak cari side income akan kerja part time,jdi dlm studi week jgn harap nk nmpk muka dia,tggu la lpas hbis studi week.

7. Ada yg suka hbiskan masa smggu studi week pg tgok wayang, dalam seminggu dia akan tgk la cite2 baru yg kuar, sbb semata2 nak hbiskan masa terluang seminggu dgn xtvt menonton wayang.


8. Yg n hmpir sama dgn yg no.7 cuma dia suka pg karok (karaoke)..kerja dia karok je,siap update status kt fb lagu ape dia tgh nyanyi dgn sape partner dia..semata2 nk hbiskan cuti smggu..


9. Masa studi week ada jgk yg pg Library ulangkaji,mgkin sbb ada asaiment yg belum siap atau mmg ulat buku, dia akan kluar pagi dan balik malam..tabik dkt org yg macam n..bagus..,<-----anak sape la..

ok, tu je yg aku nmpk sekilas pandang,kalau pndng berkilas2 mesti lgi bnyk<---ada ke ayat ni??ke aku reka?... Konklusinya, aku x larang korg buat xtvt yg korng suka, mugkin nk lepaskan tension pg klas..tpi beringat2 sbb lpas studi week kan final exam..jdi pndai2 la korg bhgi2 kan korg punya minat dgn studi..mmg masa jadi student sgt best..dan aku sdg alami skng..tpi objektif utama dtg kt cni nk timba ilmu..jgn smpai pointer down..nanti korg punya ijazah yg akn x cantik..jgn menyesal kemudian hari sudah..pihak Universiti dah buat yg sepatutnya..the rest...terpulanglah pada kita..sama ada nk jdikan Universiti tmpt memperbaiki diri atau melalaikan diri dengan benda2 lain yg xde kena mgena dgn studi..dah mcm panjang aku membebel..ok bye..jumpa lgi dlm entri akan dtg dalam Dunia AKU! 

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

FarEast Roslan 2010. Powered by Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.